Арда победи Ботев с 3:0 на стадион Христо Ботев в последния 35-и

...
Арда победи Ботев с 3:0 на стадион Христо Ботев в последния 35-и
Коментари Харесай

Арда ще играе бараж, след като постигна класика над млади канарчета

Арда победи Ботев с  3:0   на стадион " Христо Ботев " в последния 35-и кръг на efbet Лига. Попаденията за гостите от Кърджали бяха дело на Ласана Н диайе и на Светослав Ковачев, който се разписа на два пъти. С тази победа Арда си подсигурява 7-о място, даващо право на плейоф за присъединяване в предварителните кръгове на Лигата на конференциите. Ботев приключи на 10-о място, като към момента няма нито победа, нито гол на своя нов стадион, само че ще се надява на по-добра акция през идващия сезон.

В 8-а минута Радослав Цонев стреля непосредствено от директен свободен удар, само че Стефан Смъркалев съумя да реагира и мазета в корнер. След получил се рикошет В 28-а минута, топката попадна в Преслав Боруков, който незабавно стреля с глава, само че право в Смъркалев, който нямаше проблеми да улови.

В 32-а минута Арда извърши заучено директен свободен удар, като топката бе подадена на границата на наказателното поле към непокрития Светослав Коваче,в който стреля, а след получилия се рикошет, топката влетя във вратата на Смъркалев - 1:0 за Арда.

В добавеното време на първата част Абубакар Тунгара се отскубна от персоналния си надзирател след осъществяване на корнер и насочи удар с глава, който мина доста близо около вратата на Смъркалев.

В 52-а минута Светослав Ковачев напредна добре с топка в крайници и реши да стреля от ръба на пеналтерията, само че опитът му бе слаб и попадна право в ръцете на Смъркалев. Малко след това Преслав Боруков и Абубакар Тунгара размениха положителни подавания, като малиецът реши да стреля, само че топката се отби от напречната греда. Късмет за Ботев!

В 64-а минута Светослав Ковачев още веднъж бе забъркан в забавна обстановка, като отклони към Радослав Цонев, който шутира мощно към вратата на Ботев, само че Смъркалев избави, а топката излезе в корнер. Малко след това Светослав Ковачев извърши директен свободен удар и стреля непосредствено, като топката летеше застрашително и се отби от напречната греда на Ботев.

Секунди по-късно още веднъж Ковачев бе с топка в крайници и получи свободно пространство, при което реши да се възползва и да стреля от отдалеченост, само че Смъркалев мазета ужасно с една ръка. В 75-а минута Светослав Ковачев още веднъж получи топката в противниковото наказателно поле, като се завъртя отлично и реши да стреля и не остави никакъв късмет на Смъркалев да реагира. Страхотен гол на футболиста с номер 10 от Арда.

Десетина минути преди края на постоянното време Ласана Н диайе получи великолепен пас от Дюлгеров, като нападателят овладя с първото допиране, а с второто стреля с левия крайник, с цел да преодолее Смъркалев и да направи резултата типичен.

В 87-а минута Красиан Колев стреля мощно от директен свободен удар, само че Анатолий Господинов внимаваше и съумя да избие настрана. 

Това бе всичко от този конфликт, който бе извоюван по безапелационен метод от Арда с 3:0 в гостуването на отбора в Пловдив на Ботев.

Стартови сформира:

Ботев:  99. Стефан Смъркалев, 3. Мартин Христов, 5. Станислав Работов, 6. Мирослав Георгиев, 9. Константин Павлов, 10. Красиан Колев, 13. Мартин Ситев, 14. Димитър Папазов, 17. Лъчезар Балтанов, 27. Димитър Балинов, 31. Станислав Петков

Треньор:  Стефан Стоянов

Арда:  1. Анатолий Господинов, 2. Джуниет Али, 3. Умар Сако, 7. Абубакар Тунгара, 8. Милен Желев, 9. Преслав Боруков, 10. Светослав Ковачев, 17. Иван Коконов, 21. Радослав Ценов, 24. Алекс Петков, 99. Станислав Иванов

Треньор:  Александър Тунчев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР